Over Elements

Het begin

Eind jaren '90 begon de wens om een eigen bedrijf te starten. Na jaren ervaring in de outdoor-gerichte retail, leek het fijn om onze favoriete merken zelf een boost te geven in België.

In '99 bood de kans zich aan en was het idee genoeg gerijpt om de sprong te wagen. Vanaf 1 januari 2010 begonnen Christophe en Francis, collega's sinds vele jaren, met hun eigen ELements. De eerste merken voor BeLux waren Patagonia en CarePlus, al snel aangevuld door Katadyn, Trek'n Eat en TIlley.

Een goed ondernemer staat nooit stil, dus ook Elements blijft altijd in beweging. Er kwamen nieuwe mogelijkheden en nieuwe merken. En ook nieuwe collega's. Elements groeide verder uit tot het familiebedrijf dat het nu is : drie broers, 1 echtgenote en Francis. Allemaal met passie en interesse in het buitenleven, met voldoende aandacht voor het milieu en duurzaamheid. We proberen dan ook - zowel in de merken die we vertegenwoordigen als in onze eigen activiteiten - mensen aan te zetten om zorg te dragen voor onze planeet en milieubewust te leven, reizen, werken en bewegen.

Sinds 2016 heeft Francis een stapje terug genomen binnen de actieve werking van ELements, natuurlijk blijft hij steeds op de achtergrond aanwezig. Om zijn taken op te vangen en ervoor te zorgen dat alle merken even veel aandacht krijgen en onze klanten optimaal bij te staan, mochten we een nieuwe collega in de sales verwelkomen. Daarnaast werd het tijd voor de aanwerving van een extra helepende hand in het magazijn.

Elements heeft altijd bewist gekozen voor kwalitatief hoogstaande en duurzame merken, elk met hun eigen verhaal.

Barbara Sterck :

staat in voor de back-office. Echtgenote van Christophe. Fervent zeilster, occasioneel loopster en graag in beweging.

barbara@elementsbvba.be

Dominic Declercq :

Broer van Christophe en Philippe. Fervent trail-runner, enthousiaste fietser, ex-zeescout.

dominic@elemetnsbvba.be

Patrick Hulleman :

Productspecialist op het gebied van reizen & gezondheid, meer dan 20 jaar ervaring in verkoop van outdoor- en kampeermaterialen. Houdt van reizen, koken en alles wat kamperen te maken heeft. 

patrick@elementsbvba.be

Christophe Declercq :

Bezieler van Elements, fervent zeiler, ex-zeescout, verdienstelijk loper en enthousiaste fietser. 

christophe@elementsbvba.be

Philippe Declercq :

broer van Dominic en Christophe. Fervent fietser op echte stalen fietsen, weet als DJ goede muziek te apprecieren, houdt van lopen en zeilen, ex-zeescout.

philippe@elementsbvba.be

Francis Van Nueten :

ligt mee aan de basis van Elements. Blijft aanwezig op de achtergrond, fervente buitenmens in de brede zin van het woord.

Bjorn Verelst :

Sportieveling met een reizigersachtergrond.

bjorn@elementsbvba.be